All Categories
Featured
Table of Contents
Stap 1 is de planning en voorbereiding! Deze begint eigenlijk al tijdens het aanvragen van de bouwvergunning bij de gemeente. Terwijl de aanvraag bij de gemeente op goedkeuring ligt te wachten, zitten ze bij het bouwbedrijf niet stil (je eigen huis bouwen). De werkvoorbereider gaat dan aan de slag met het bestellen van de ruwe materialen.
Verder worden in deze bouwfase ook alle andere zaken in gang gezet. Als de gehele bouw is ingepland kunnen de (vaak) mannen starten met stap 2: de ruwbouw. Dit begint natuurlijk met de fundering. Vervolgens worden de begane grond vloeren gestort en worden de muren gemetseld (je eigen huis bouwen). Ook het isoleren van de woning is een belangrijk onderdeel tijdens deze ruwe bouwfase.
Daarna wordt de kap geplaatst of gebouwd. De laatste stap van de ruwbouw is het voegwerk. Als het geraamte van de woning staat, kan er gestart worden met de afbouw. Een leuke fase, want de woning begint dan z’n karakter te krijgen én wordt de woning leefbaar. Tijdens deze fase van de bouw worden de binnenwanden geplaatst, de CV en leidingwerk geïnstalleerd, de elektriciteit aangelegd, en de woning wordt afgetimmerd.
Als deze stappen genomen zijn, kan de oplevering plaatsvinden. Een belangrijk moment, want je krijgt dan de sleutel van je droomhuis! Je kunt vanaf dat moment zelf aan de slag. In sommige gevallen betekent dit dat de inboedel verhuisd kan worden. Maar vaak doe je zelf nog veel aan woning: maar dat is natuurlijk wat je zelf wilt! De bouwfase wordt afgesloten op het moment dat de oplevering heeft plaatsgevonden.
Hiervoor is service, onderhoud en garantie aan een woning van toepassing. Elk bouwbedrijf werkt natuurlijk een klein beetje anders. Bij Selekt, Huis gaat het proces van de ruwbouw fase bijvoorbeeld extra snel door het slimme bouwsysteem. In één dag wordt het dak geplaatst dankzij de prefab scharnierkap. Dat maakt de de bouwfase een stuk overzichtelijker! Meer weten over het bouwsysteem van Selekt, Huis? .
Als de planning rond is en de materialen besteld zijn, kan de ruwbouw beginnen. Dit begint met de fundering. eiken bijgebouw. Vervolgens worden de begane grond vloeren gestort en worden de muren gemetseld. Ook het isoleren van de woning is een belangrijk onderdeel tijdens deze ruwe bouwfase. De verdiepingsvloeren worden daarna geplaatst en ook hier worden de muren gemetseld.
Hiermee is het hoogste punt bereikt en wordt de ruwbouw afgesloten. Na de ruwbouw kan de afbouwploeg van start. Als het geraamte van de vrijstaande woning staat, kan er gestart worden met de binnen afwerking. Een leuke fase, want de woning begint dan z’n karakter te krijgen en langzamerhand ontstaat een thuis. je eigen huis bouwen.
Vervolgens wordt de woning afgetimmerd. Tenslotte wordt de aankleding van de woning compleet gemaakt met het tegelwerk, sanitair, schilderwerk en stukadoorswerk. Als alle bouwfases succesvol doorlopen zijn, staat de woning klaar om bewoond te worden. De oplevering kan plaatsvinden. Een belangrijk moment, want je krijgt de sleutel van jouw ideale woning.
In sommige gevallen betekent dit dat alleen de inboedel nog verhuisd moet worden. Maar afhankelijk van het gekozen afwerkingsniveau (sleutelklaar of casco) kan je ook nog zelf aan de slag moeten met de laatste afwerking - je eigen huis bouwen. De bouw wordt afgesloten op het moment van oplevering. Het genieten kan beginnen. Heerlijk! Toch kan het zijn dat er in de beginperiode of later iets gebeurd waardoor je niet meer met plezier en comfort in je huis zit.
Dit hele bouwproces werken wij volgens het Slim Bouwen principe. Door traditionele bouw te combineren met prefab onderdelen kunnen wij snel bouwen en gunstige prijzen bieden. In één dag wordt bijvoorbeeld het dak geplaatst dankzij de prefab scharnierkap. Dat maakt de bouwfase een stuk overzichtelijker.
In tegenstelling tot veel andere landen hebben we in Nederland niet de cultuur om je eigen huis te bouwen. Toch wordt het steeds makkelijker om de droom van een uniek eigen huis te realiseren. Sinds 2004 wordt particulier opdrachtgeverschap vanuit de overheid gestimuleerd en groeit het aanbod van zelfbouwkavels en kavels voor bouwgroepen (je eigen huis bouwen).
Ook voor starters is het tegenwoordig goed mogelijk om je eigen huis te (laten) bouwen, zeker in CPO-verband. Architect eigen huis kent de valkuilen van een CPO-constructie en vertelt u daar graag meer over..
Wij staan jou graag bij om van jouw nieuwbouw een echte thuis te maken, al dan niet sleutel-op-de-deur. Maar deze nieuwe droomwoning staat er natuurlijk niet op 1-2-3. Van eerste handtekening en ruwe plannen tot een in de puntjes afgewerkte woning. Daar komt nog heel wat bij kijken. Hoe ziet jouw ideale thuis eruit? Wat zijn jouw verwachtingen? Tijdens deze kennismaking komen alle ideeën en wensen naar voren.
Maar je kan ook kiezen voor een minimum aan zorgen en alles aan ons overlaten (je eigen huis bouwen). Wij kunnen bouwgronden aanbieden in verschillende regio’s. Het resultaat is een sleutel-op-de-deurwoning, volledig op jouw maat. Eenmaal jouw verwachtingen duidelijk zijn, staat het project ingepland. Zo weet je vooraf al hoe de bouwwerken zullen verlopen.
Ondertekenen van de intentieverklaring tot aankoop van grond & woning betekent het starschot van het hele bouwproces. In deze stap wordt de intentieverklaring opgesplitst in een voorlopige overeenkomst voor het bouwen van uw woning en een compromis voor de aankoop van uw grond. Deze beide documenten worden ondertekend en brengen u weer een stap dichter bij uw droom - je eigen huis bouwen.
Het is dan ook al aan jou om de eerste materiaalkeuzes te maken. De ingenieur werkt het ontwerp uit tot een bouwklaar plan. De architect maakt het dossier in orde voor de bouwaanvraag en dient het in bij het gemeentebestuur - je eigen huis bouwen. Dan is het ook tijd om de aannemingsovereenkomst overeenkomstig de wet Breyne te ondertekenen.
Tijdens deze vergadering worden ook de verschillende te maken keuzes besproken aan de hand van keuzelijsten. Doel is om een volledig dossier te bekomen dat kan gebruikt worden voor het indienen van de bouwaanvraag. De in de vorige stap gemaakte keuzes vormen de basis van de definitieve aannemingsovereenkomst, die door jou wordt ondertekend.
Vanaf deze stap ben je officiële eigenaar! Je ontvangt de bouwvergunning van de gemeente én de vergunning om op de werf uit te hangen. Een toegewijd vakteam start met de bouw van jouw nieuwe thuis. Alles, gaande van het leggen van de funderingen tot het installeren van de badkamer en de keuken, wordt exact uitgevoerd zoals besproken.
We stellen hier jouw eigen werfleider voor, die je doorheen het verdere bouwtraject begeleidt. Ook worden in deze vergadering alle uitvoeringsplannen én de planning overlopen en ondertekend. In deze fase ondernemen we alle concrete stappen om over te kunnen gaan tot de vlotte uitvoering van jouw werf: de nodige aankopen worden gedaan, de ploegen worden ingepland en de eerste werfvergadering gaat door.
Uw woondroom komt weer een stapje dichterbij. De ruwbouwploeg start aan het metselwerk van de gelijkvloerse een eerste verdieping. De dorpels worden geplaatst zodat de ramen en deuren opgemeten kunnen worden. Nu komen de dakwerkers voor het plaatsen van de daktimmer en de dakbedekking. De techniekers komen in actie! Als eerste stap wordt hier een werfvergadering met jou, de verantwoordelijke technieken en de werfleider georganiseerd.
Het moment waar je naar uitkeek: de oplevering, een feestmoment. Bij de voorlopige oplevering bekijken we jouw droomwoning in detail. Ook de EPB-aangifte wordt opgemaakt. Al wat jou nu nog te doen staat, is je settelen in je nieuwe woning en ze je helemaal eigen maken. De laatste stap is de definitieve oplevering een jaar na de voorlopige.
Zo ben je steeds op de hoogte van het verloop van jouw bouwproces en weet je wat er moet gebeuren en door wie alvorens we naar een volgende stap kunnen overgaan. Elke voorgaande stap heeft effect op de volgende en is cruciaal voor een optimale oplevering. Wij doen er alles aan om jouw nieuwe thuis zo snel mogelijk te bouwen, maar wel steeds ! Ben jij ook klaar om jouw nieuwe thuis te laten bouwen? Contacteer ons voor een kennismakend gesprek of kom eens langs in onze showroom..
Vergeet vooral het laatste niet :wink: 1 ontzoden gras2 uitzetten bouw3 graven funderingen, regenputten, riolering4 plaatsen kelder, fundering, regenputten, riolering5 zand en grondaanvulling rondom kelder6 overtollige grond die niet bruikbaar is voor tuinaanleg of ophogingen terrein laten afvoeren7 uitzetten metser profielen8 binnenspouwblad optrekken9 binnenmuren optrekken10 bekistingen maken voor de betonwerken11 tussen door desbetreffende beton balken en eventuele kolommen gieten - pourtellen plaatsen12 ontkisten van de betonwerken13 schoren plaatsen voor de te leveren gewelven 14 plaatsen gewelven - gieten druklaag eventuele nodige uitsparingen voorzien 15 plaatsen metsersprofiel voor verdieping16 starten met binnenspouwblad op verdieping17 ondertussen op gelijkvloers spouw isolatie plaatsen en starten met de gevelmatselwerken18 binnenmuren op verdieping19 stelling zetten en isolatie plaatsen en gevelstenen plaatsen op verdieping20 gewelven verdieping plaatsen - gieten druklaag21 daktimmerwerken22 plaatsen onderdak23 plaatsten goten en regenafleiders en verbinden met reeds geplaatste riolering24 plaatsen dakpannen25 gieten hellingschape op plat dak26 isoleren plat dak en plat dak verdichten27 plaatsen buitenschrijnwerk28 plaatsten allerhande technieken - kappen en boren van de nodige doorvoeropeningenvan ventilatie over gasleidingen, water toevoer, afvoeren in de woning, centrale stofzuiger, elektriciteit, centrale verwarming, ...meestal te beginnen met de dikste buizen eerst, daar deze ook meestal het minst flexibele zijn29 als alle leidingen geplaatst zijn die dienen verwerkt te worden in de wanden en plafonds kan er gepleisterd worden30 isoleren van de vloeren op gelijkvloers nadat alle leidingen in de vloer allemaal werden geplaatst31 indien vloerverwarming zal deze boven op de vloer isolatie geplaatst worden32 afwerken alle technieken, alles aansluiten en testen33 chape werken kunnen starten34 na voldoende uitdrogen chape kan er gestart worden met vloeren35 plaatsen plinten36 plaatsten faïence37 indien valse wanden kunnen deze nu ook geplaatst worden38 verlaagde plafond39 binnendeuren40 gordijnkasten41 raamtabletten42 plamuurwerken43 parket - laminaat plaatsen44 keuken en badkamer plaatsen45 afwerken omkastingen leidingen46 ingemaakte kasten47 behangwerken48 schilderwerken49 decoratieve afwerking, gordijnen, ....50 house party .
Droom jij ervan om zelf een huis te bouwen, maar is de drempel te hoog? Nergens voor nodig! Je hoeft tegenwoordig geen tonnen op de bank te hebben om je eigen huis te bouwen. Volg dit stappenplan en wie weet stap jij binnenkort wel je eigen, unieke woning binnen! Aan zelfbouw in Nederland zijn natuurlijk een aantal regels gebonden.
En ook bij het aanvragen van je hypotheek moet je met een aantal zaken rekening houden - je eigen huis bouwen. Globaal kun je dit stappenplan volgen: Eerst ga je op zoek naar een kavel waarop je kunt bouwen. Vaak geven gemeenten zelfbouwkavels uit in projecten. De zelfbouw moet dan voldoen aan bepaalde eisen die binnen het project passen.
Je kunt ook een welstandsvrije kavel kopen (villabouw). Voordeel van deze kavels: je mag vaak helemaal naar eigen wens bouwen! Alleen het bestemmingsplan en de maximale afmetingen van het huis staan vast. je eigen huis bouwen. Weet je zeker dat je de kavel wilt kopen, dan wordt de koop van de kavel vastgelegd in een koopovereenkomst.
Samen met een aannemer, ingenieur of architect ga je om de tafel zitten om jouw huis op papier te zetten. Dit is belangrijk, want deze gegevens heb je nodig voor het aanvragen van de omgevingsvergunning bij de gemeente. Om te beoordelen of je het huis dat jij hebt ontworpen wel écht zelf mag bouwen, moet je een aanvraag indienen voor een omgevingsvergunning.
Er wordt getoetst of jouw ontwerp voldoet aan alle voorwaarden die gelden op het gebied van wonen, ruimte en milieu. Omgevingsvergunning goedgekeurd? Dan kan de bouw echt beginnen! Samen met de aannemer onderteken je de aanneemovereenkomst. Hierin staan de belangrijkste afspraken: het budget per onderdeel, een limiet voor stelposten (kosten waarbij de werkelijke prijs pas bij de uitvoering bekend wordt), de bouwtermijn en ontbindende voorwaarden.
Zo voorkom je dat jij bij een stijgende hypotheekrente jaren aan hogere maandlasten vastzit. Er zijn banken die graag geld verstrekken voor zelfbouw, maar er zijn er ook die dat helemaal niet doen. Ook de voorwaarden verschillen per bank. Sommige geldverstrekkers geven bijvoorbeeld een flinke korting als je jouw huis zo duurzaam mogelijk laat bouwen.
Hij kan jou de best passende hypotheek adviseren met de laagste maandlasten..
Latest Posts
Betonnen Welfsels Afmetingen
Werkplek Opruimen
Pvc Vloer Winkel