Huis Kopen In Spanje Costa Dorada  thumbnail

Huis Kopen In Spanje Costa Dorada

Published Jun 16, 23
7 min read

Vrijstaand Huis Spanje Kopen

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

Deze schenking is voor een groot deel met schenkbelasting belast als u er niet ook zelf in gaat wonen. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Paul, 08-02-2017Ik heb de volgende situatie. Ik wil een appartement, dat ik privé of via mijn BV aankoop, aan mijn moeder verhuren. Mijn moeder is 75 jaar. De waarde zal ca.

000,- zijn. Aangezien ze niet zoveel pensioen heeft, wil ik tussen de. �500,- en �600,- huur per maand vragen. Ik heb nooit een schenking van mijn moeder gehad en zal dit in de toekomst ook niet krijgen. Wel schenk ik haar jaarlijks �2. 100,- De huidige woning, van mijn moeder zal ze verkopen (ik heb deze woning gefinancierd met een aflossingsvrije hypotheek van 6%).

Dit zal de belastingdienst niet altijd opvallen overigens, maar bijvoorbeeld wel als er ook huurtoeslag wordt aangevraagd. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Mart van den Bosch, 06-02-2017Ik wil mijn bestaande woning (welke hypotheek vrij is) verkopen (huis kopen spanje strand). Met de opbrengst daarvan wil ik mijn 2 kinderen ieder � 100. 000 schenken en zij kopen daarvan een woning van � 200.

Mijn kinderen gebruiken de huuropbrengst als spaargeld voor de Kleinkinderen. Is deze constructie zo mogelijk of is het ontoelaatbaar of zitten er andere nadelen aan? Graag uw mening Reactie infoteur, 07-02-2017Beste Mart van den Bosch,Dit is mogelijk, maar uw kinderen betalen wel schenkingsbelasting. appartement kopen marbella. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Jeanine, 08-01-2017Mijn moeder van 81, alleenstaande weduwe, kan haar huur niet meer betalen, in de loop van de 60 jaar dat ze in de woning woont, een groot huis, is deze te hoog geworden. huis kopen spanje ervaringen.

Ze moet dus verhuizen, ze heeft al haar spaargeld in de huur gestopt. Aangezien ze langzamerhand wat hulpbehoevend wordt is het beter dat ze bij mij in de buurt komt. Ze woont nu 75 km ver weg (huis kopen costa verde spanje). Ze heeft nu geen recht op huursubsidie voor die woning omdat de huur te hoog is.De helft hebben we ruim zelf, de rest willen we lenen en dan de onderstaande constructie toepassen hoewel mijn moeder geen kapitaal meer heeft om te schenken (huis kopen spanje omgeving barcelona). Probleem is echter dat ons eigen huis blijkbaar nog een schuld heeft die een ton ligt boven de niet reële WOZ waarde, vergelijkbare huizen in de omgeving worden voor een ton hoger dan WOZ verkocht.

Oud Huis Kopen Spanje

Als u nog een (rest)schuld hebt, zal financiering van een andere woning niet altijd even eenvoudig zijn, maar ook weer niet onmogelijk. Wellicht is een sociale huurwoning een oplossing (lagere huur met huurtoeslag) of een verzorgingshuis bij u in de buurt. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Rk, 26-06-2016Ik zit met de volgende situatie.

Voor een sociale huurwoning was een lange wachtrij en particulier huren was te duur. Omdat ik toch in vastgoed wilde gaan beleggen heb ik de volgende constructie opgezet:- Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht voor ca 190k.- dit huis heb ik gefinancierd met een 2e (niet aftrekbare) hypotheek van 140k (rente 2,55%), een eenmalige schenking van mijn moeder van 25k en de rest met eigen spaargeld.- mijn moeder huurt deze woning sinds mei 2016 voor 710E per maand en krijgt heeft vanwege beperkt vermogen en inkomen ca E250 huurtoeslag.- voor mij is het ook voordelig (commercieel) aangezien ik nog geen 300E rente over de hypotheek betaal en ik dus een mooi rendement haal op m'n eigen ingebrachte geld (waar ik bij de bank nog gaan 0,5% rente op ontving).Was dit zakelijk genoeg. Ik zou bereid zijn een dergelijke constructie ook met een derde aan te gaan en dacht daarom (fiscaal) veilig te zitten. huis kopen coin spanje. Dit artikel maakt me echter onzeker want ik maak er uit op dat ik eigenlijk minimaal 6% over 190k aan huur zou moeten vragen aan mijn moeder.

Dat zou dus een behoorlijk probleem zijn. Kan iemand mij duidelijkheid verschaffen in deze casus en mij vertellen of deze constructie fiscaal gezien nu is toegestaan of niet? Alvast bedankt Reactie infoteur, 27-06-2016Beste Rk,Fiscaal gezien moet u een redelijke huur vragen en die is door de overheid geprikt op 6% van de WOZ-waarde (huis kopen in spanje waar moet je op letten).Ook voor de huurtoeslag kan de Belastingdienst zich afvragen of de huur niet opzettelijk laag wordt gehouden om zo huurtoeslag te kunnen ontvangen. Strikt genomen gaat het hier om een schenking van 2. 880 euro waarvan 2. 122 euro belastingvrij is. De schade valt dus mee (30% van 758 euro=227 euro).

Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Bert, 13-06-2015Beste Zeemeeuw,Hartelijk dank voor uw reactie. Voor de duidelijkheid wij kopen niet het huis waarin mijn schoonouders nu wonen maar wij kopen een ander huis zodat mijn schoonmoeder na de scheiding daar kan wonen. De aankoopprijs is door de markt bepaald dus in ogen sowieso realistisch (iets onder de huidige WOZ waarde).

Huis Kopen Spanje Verhuren

Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Bert, 11-06-2015Ik heb een vraag over de volgende situatie - huis kopen marbella. Mijn schoonouders gaan scheiden. Mijn schoonmoeder heeft drie dochters. De drie schoonzonen (dus niet de kinderen) kopen een huis dat aan schoonmoeder wordt verhuurd. Dus zogezegd koopt de koude kant de woning en die zijn elk voor 1/3 eigenaar.Hierbij aangemerkt dat is overeengekomen dat het onderhoud door de huurder (schoonmoeder) zal worden uitgevoerd. Dit om de huurprijs laag te houden. Kan een dergelijke constructie tot problemen leiden? Alvast bedankt voor de reactie, Groet Bert Reactie infoteur, 11-06-2015Beste Bert,De Belastingdienst rekent met 6% van de WOZ-waarde dan wel een marktconforme huur.

Het is wel zo dat de schoonmoeder de plicht krijgt om het huis te onderhouden. Meestal rekent men met 1% aan kosten van onderhoud per jaar. Dan zou u op een huur van 4,5% van de WOZ-waarde uitkomen. Het is overigens nog maar de vraag of de Belastingdienst, dit allemaal gaat controleren als het huis voor een realistische waarde is gekocht.

Als wij gewoon 6 % huur innen over de woz waarde en 6% over de lening betalen (huis kopen in spanje waar moet je op letten). Hoeven wij toch niet later over evt waardestijging af te rekenen? Huis is toch van de kinderen! Het betreft een nog aan te kopen woning. Reactie infoteur, 10-11-2014Beste Willie,Dat komt waarschijnlijk door de vele opties.

Als de woz-waarde wordt gehanteerd is de eventuele toekomstige overwaarde voor de nieuwe eigenaar. b) de schenking wordt effectief na overlijden van de schenker. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Willie, 07-11-2014Beste zeemeeuwze hebben al eens geschonken op papier en doen jaarlijks het andere bedrag al overmaken. maar missschien door huur- minus rente een voordeel naar kids?en evt waardestijging in toekomst naar kids?wat mag? of komt de fiscus snel toch bij erven dan extra om de hoek kijken Reactie infoteur, 08-11-2014Beste Willie,De voorbeelden die u noemt zijn ook schenkingen.

Die zal op het moment van verkoop moeten worden bepaald. Als de verkoop tijdens het leven van de ouders is, is het een schenking en anders zou het deel uitmaken van een erfenis en/of testament. huis kopen spanje bankbeslag. Met vriendelijke groeten,Zeemeeuw Willie, 05-11-2014Mijn ouders gaan verhuizen en hebben voldoende vermogen om hun huis te kopen zonder lening.

Huis Kopen Platteland Spanje

Wat is verstandig ( in het kader van� zo gunstig mogelijk beetjes vermogen belastingvrij naar de kinderen te krijgen)? Bv kinderen kopen huis. Lenen daarvoor geld bij ouders. Vragen vervolgens huur. Maar hoeveel huur? En hoe hoog moet rente zijn die we moeten gaan betalen.? Ouders dan niets aan te geven.

Toch? Wat is dan het voordeel? Reactie infoteur, 06-11-2014Beste Willie,Als kinderen geld bij de ouders lenen, houden de ouders hun vermogen. De ouders hebben namelijk een vordering op hun kinderen. Een snelle manier om vermogen over te dragen is geld schenken, gebruikmakend van de vrijstellingen die er zijn of te schenken op papier. huis kopen in spanje benidorm.

000 euro. Met de opbrengst willen mijn ouders de kinderen ieder 100 (huis kopen costa spanje). 000 euro schenken om gebruik te maken van de eenmalig mogelijkheid om ter aflossing van de hypotheek het huis van de kinderen dit belastingvrij te mogen doen. Ik besef dat ik 100. 000 euro per saldo op tafel moet leggen en dat ik 6% rendement op de huur moet hebben of minder via het puntenstelsel.

Latest Posts

Betonnen Welfsels Afmetingen

Published Mar 18, 24
7 min read

Werkplek Opruimen

Published Feb 14, 24
7 min read

Pvc Vloer Winkel

Published Jan 28, 24
3 min read